ZangCoach

 

Als zangcoach wil ik je vanaf het begin de technieken en muziekstukken aanreiken die bij jou passen, die jouw persoonlijkheid naar buiten laten komen, die jou boven jezelf laten uitstijgen en vooral HAPPY maken!

 

Sinds 1980 geef ik zangles.

 

Dit waren voornamelijk privélessen, maar ook groepslessen bij:

-  Crea, de culturele organisatie van de Universiteit van Amsterdam

-  Het Muziekpakhuis, een particuliere muziekschool in Amsterdam

-  Lucia Marthas dans en musicalacademie aan de MBO/HBO studenten

-  NCRV , in het programma De Zingende Zaak (aflevering met één van de latere 3 J's- Jan Dulles!)
   en de tweede van vier afleveringen van ‘De Zingende Zaak

-  SBS6, voor het programma ‘ So you wanna be a popstar’

-  RTL5, in het programma 'Tourette on Tour' http://www.rtl.nl/tourette-on-tour/#!/321583/video/99327e17-3042-4433-8cf8-5625fae04521-youre-so-gay

 

Onder mijn privéleerlingen veel startende zangers en liefhebbers, maar ook ervaren artiesten en profs als ‘ Baas B’, ‘Sandy Dane’, ‘Giovanca’ en Liesbeth Kamerling. En natuurlijk is mijn meest in het oog springende protegé mijn eigen zoon Lil Kleine geweest :-).

 

 Door de jaren heen heb ik veel mensen voorbereid op audities en toelating voor conservatoria.  Momenteel ben ik bijvoorbeeld weer bezig met iemand om zich voor te bereiden op The Voice of Holland.

 

 Ik heb een voorkeur voor het vinden en zingen van 'liedjes' en dat bedoel ik dan in de ruimste zin van het woord: jazzstandars, evergreens, Franse chansons, cabaret, singer/songwriter,  zolang er een verrassende melodie en harmonie en het liefst nog een knappe tekst bij zitten kan ik eindeloos (met jou) zoeken naar de meest persoonlijke interpretatie. 

 


Mijn doel is om jouw stem en jouw stijl te vinden en te verdiepen, zodat je met het meeste gemak kunt zingen.